Son Tica reuneix per primera vegada la Junta de Caixers per preparar Sant Joan

Son Tica es convertí ahir en el lloc de peregrinatge dels cavallers de fora terme per apuntar-se a la qualcada. La casa del caixer pagès de Migjorn, Antoni Salord Moll, acollí durant el matí i fins les dues del capvespre l'arribada escalonada d'una cinquantena de genets que treballen al camp fora de Ciutadella.

El fabioler, Sebastià Salort, es va fer càrrec de les inscripcions, supervisades pel caixer senyor, Manuel de Soto Martorell, el caixer pagès amfitrió, i el caixer pagès de tramuntana, Pau Bosch.

L'acte protocol·lari de s'apuntar impossibilità a la major part de la Junta de Caixers poder assistir a la presentació de la revista de Sant Joan de "Es Diari" al Seminari, tot i que l'especial arribà també a Son Tica, on va ser fullejat amb interès pels protagonistes de la festa. Aprofitant la jornada, la Junta de Caixers, els dos fabiolers, Sebastià Salort i Juanlu Gelabert, s'Homo des Be i el descarregador protagonitzaren a Son Tica la primera reunió per a preparar les festes. Va ser una trobada de germanor, que els reuní a tots amb les seves famílies, excepte sa capellana, Florenci Sastre, que no hi va poder assistir. Marga Enrich, esposa del caixer pagès amfitrió, preparà una paella per a la vintena llarga de persones que es reuniren a taula. Dinars com el d'ahir representen els moments previs a la festa que els protagonistes del bienni viuen en intimitat. És quan Sant Joan es cou.

Via menorca.info

Comenta amb el teu Facebook

Santjoanweb.com utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació.