Les canyes verdes també estan a punt

A les vuit del matí, un grup de nou amics aprofitava que el sol encara no escalfava amb la força que escampa el migdia per anar fins a Binibò a complir amb la tradició i collir les canyes verdes. N’agafaren 650 per a poder complir amb tots els moments de la festa que necessiten d’aquest element tradicional. Tóbal Bonet, Joan Taltavull, Llorenç Moll, Toni Anglada, Maties Pizarro, Noemí Soldado, Toni Pizarro, Joana Fortuny i Fel Triay començaren d’aquesta manera un dia en què a Ciutadella la festa s’advertia a tots els racons.

El d’ahir fou dia de preparatius. Molts locals comercials asseguraren els seus mostradors amb els tradicionals taulons. Els bars muntaven les seves barres a l’exterior dels locals, algunes d’elles decorades per a l’ocasió amb motius santjoaners. Els visitants feien provisió de detalls com camisetes, mocadors o capells, i altres optaven per anar als supermercats per a omplir els rebosts de menjar i beguda. El gin es venia ahir com si fos aigua.

Fins i tot es pogueren veure ja alguns cavalls pels carrers. Els cavallers acostumen els cavalls al terra enrajolat, que a partir d’avui serà el seu hàbitat durant dos dies de festa intensa. Per a poder veure la festa, 70 persones treballaven en el dispositiu que IB3 ha preparat per aquests dies. L’Ajuntament, els punts neuràlgics de la festa... Tot ha d’estar a punt per avui, i per açò es passaren centenars de metres de cable per assegurar una correcta cobertura informativa.

La circulació per dins de la ciutat era ahir normal fins al fosquet, quan els festers prengueren els carrers. A mitjan capvespre, efectius de la Policia Local treballaven per a deixar lliures de cotxes els espais que havien de ser escenari de la festa. Per a compensar-ho, ja s’han habilitat aparcaments alternatius, com els que s’aconsegueixen eliminant un carril de circulació de l’avinguda Mascaró Passarius. La feina seguirà avui, quan tocarà escampar l’arena, tancar els carrers al trànsit i enllestir tots els detalls per una festa que ja s’ensuma en l’ambient.

Via menorca.info

Comenta amb el teu Facebook

Santjoanweb.com utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació.