Amb focs al cel, Ciutadella diu fins a l’any qui ve

Si bé els actes protocol·laris de les festes de Sant Joan varen cloure divendres, ahir dissabte encara quedava força per a un final de festa més familiar.

Després d’un matí en què molts aprofitaren per dormir i descansar dels esforços fets per seguir una festa intensíssima, la zona del Castell de Sant Nicolau es convertí ahir fosquet en l’epicentre de la celebració.

A partir de les set i mitja, els petits de cada casa estaven convidats a un espectacle especialment fet per a ells. Jocs, cançons, bromes... Tot un seguit d’activitats per viure un Sant Joan diferent, allunyat dels cavalls i la pols, però igualment divertit.

A les deu arribava el torn de la música, amb la revetlla que permet moure el cos i desentumir-lo. Ja no sona el “Jaleo”, ni “El Gato Montés” ni “Davallada de la Mola”. El repertori és un altre, ben diferent i modern, per combinar la tradició amb els temps contemporanis que corren. Però el més esperat del vespre d’ahir eren els focs artificials. A poc a poc Ciutadella s’acostuma a tancar la festa amb foc al cel i al mar.

De cada vegada són més els qui opten per presenciar l’espectacle des de les roques properes a sa Farola, a l’altra banda del Castell. Alguns duen el sopar de casa, altres el van a comprar a algun restaurant. Uns porten cadires i taules de casa, altres es conformen amb una tovallola al damunt de les roques per poder seure amb una mica més de comoditat.

Mentre comenten la jugada i com ha anat aquest Sant Joan, esperen que el cel es torni de colors, envaït per la pólvora i la màgia.

Alguns exclamen un ‘ooooh’ quan els focs arriben al seu màxim esplendor. Altres aplaudeixen, i també hi ha qui s’abraça a la seva parella i, a cau d’orella, li diu que l’estima i que aquest Sant Joan ha estat de dalt de tot i que, total, ja falta manco d’un any per al pròxim.

Via menorca.info

Comenta amb el teu Facebook

Santjoanweb.com utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació.