Els alumnes de "Calós" experimenten amb els originals de Vidrart


Qualsevol persona que passava pel carrer del Roser ahir matí s’adonava que a la galeria Vidrart  passava alguna cosa especial.  No només perquè s’hi congregaven els pintors Carles Gomila, Carme Vivó, Tomeu Sánchez, Ivan Triay, Joan Barceló, Pepe Torrent Vivó i Sisca Saura, sino perquè aquesta última havia vingut amb el seu grup d’alumnes de quart d’ESO de l’optativa d’Arts Plàstiques de “Calós”.

Així que joves i pintors es mesclaven encuriosits uns amb els altres, en un experiment protagonitzat pels alumnes, del qual en quedaran penjats els resultats a la galeria. La consigna va ser escollir una obra i a partir d’ella, treballar. Els artistes estaven a l’expectativa. Joan Barceló aconsellava a un grup d’al·lotes que l’havien escollit com a inspiració. Torrent Vivó es mostrava realment sorprès del que n’havia sorgit de les seves obres. Tomeu Sánchez trobava a faltar espontaneïtat en les feines, ell volia molta més creació i no tanta còpia. Carles Gomila, per la seva banda, aplaudia la iniciativa de Toni Salord d’obrir la galeria a aquesta experiència, ja que açò ajuda a espolsar l’aire elitista que puguin tenir les galeries, fent entrar les famílies i els amics dels alumnes, per veure les feines fetes.

Sorprenia que ningú s’havia atrevit amb l’obra de Carme Vivó, posant de manifest que l’art naïf és molt més complexe del que sembla.

La mostra col·lectiva que duu per títol “Escenaris de Sant Joan”  que compta amb obres de tretze pintors, estarà oberta al públic fins dia 28, i a partir d’aquesta setmana, amb el valor afegit de les feines dels al·lots i al·lotes de “Calós”.

 

notícia via menorca.info

Comenta amb el teu Facebook

Santjoanweb.com utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació.