De lloc en lloc per apuntar els cavallers a la qualcada

Les famílies pageses del terme de Ciutadella estan aquests dies a l’aguait esperant la visita de la comitiva per apuntar-se a la qualcada. Ahir començà la tradició de s’apuntar, a través de la qual el caixer senyor substitut, Simón de Olivar, els dos caixers pagesos, i el fabioler recorreran tots els llocs de Ciutadella per inscriure els pagesos, missatges i fills de l’amo (menors de 16 anys) a les festes de Sant Joan d’enguany.

136968784991320-3colh alternativadn 

En haver berenat, la comitiva s’embarcà en el cotxe de Simón de Olivar i començà el recorregut pel Camí de la Trinitat. La que solia ser la primera visita, a l’amo de Sant Jordi, es saltà perquè el pagès retirat no qualcarà enguany per un problema a l’espatlla. Per tant, el primer lloc en visitar va ser Binipati Vell, on es van apuntar l’amo i el missatge. Durant el matí, les visites continuaren pel Camí de s’Hort de ses Taronges, visitant llocs com Son Bou i Son Vell, entre d’altres. Abans de dinar, la darrera visita es va fer a Sant Joan Gran.

Via menorca.info

Comenta amb el teu Facebook

Santjoanweb.com utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació.