Les escoles visiten Lloc Nou per conèixer es Be

Ahir va ser un matí especial pels fillets i filletes d’educació infantil del col·legi Mare de Déu del Toro perquè van poder veure i tocar els anyells candidats a ser Es Be d’enguany. Van arribar al Lloc Nou en autobús, carregats d’il·lusió i acompanyats pel bon temps. El caixer pagès de Migjorn, Pau Bosch Moll, i la seva esposa, Pili Marquès, els van donar la benvinguda.

La primera aturada va ser als estables on l’amo té els sis anyells candidats per a ser protagonistes al Dia des Be. El pagès n’agafà un i deixà que els fillets el poguessin tocar i acariciar. Es van posar molt contents quan en Pau i na Pili els van demanar opinió per escollir el que trobaven més polit i van aprendre a mirar la cara, la banya, la llana i la talla de l’anyell de raça menorquina.

137029956612420-foto 3dn

Va ser tota una experiència pels fillets, d’entre 5 i 6 anys, que culmina un trimestre que han fet diversos tallers relacionats amb Sant Joan: han après a fer confits, a elaborar un estel, a fer el cap d’un cavall de cartró i a construir un conte sobre la festa, entre d’altres activitats. “Els encanta la temàtica santjoanera, els agrada molt rallar i aprendre sobre la festa i els motiva molt”, explicava ahir una de les educadores.

A continuació, el caixer pagès va treure en “Blat”, el cavall que treurà el seu fill, i deixà que un a un els fillets li fessin sa capadeta. Després de descobrir els altres animals del lloc, tots els infants es van asseure a coberxo i van berenar. Llavors Pili Marquès els convidà a pastissets, ‘mantecados’ i carquinyols fets a casa. Després d’estar molt atents a totes les explicacions, els fillets van poder córrer i jugar al pati de les cases de Lloc Nou.

Avui està prevista la visita dels alumnes de “Pintor Torrent” i “Es Poriol”; demà de “Xipell” i “Es Born” i dijous de “Margalida Florit”. La proper setmana visità el lloc l’aula de la filleta del matrimoni, na Catalina, de P4 de Mare de Déu del Toro.

Via menorca.info

Comenta amb el teu Facebook

Santjoanweb.com utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació.