Primer pas per una llana ben blanca

A set dies del primer toc de fabiol, al Lloc Nou del caixer pagès de Migjorn s’hi va viure ahir la primera rentada des Be de Sant Joan. Ara ja només hi quedaran unes quantes rentades més, tot per aconseguir una llana ben blanca i lluent per fer que l’anyell protagonista del primer dia de festa presenti la millor imatge.


Eren prop de les 17.30 hores quan el caixer pagès, Pau Bosch, i els seus germans Llorenç i Nando, s’Homo des Be i el descarregador, respectivament, van entrar al pati del Lloc Nou portant el Be. Allà hi esperava una gernació, més d’un centenar i mig de persones, entre familiars, amics i coneguts convidats, desitjosos de donar un cop de mà en la primera rentada.

137082143228120-21-4colhdn


Com sempre, els que més gaudiren de la trobada van ser els més petits, que van tenir l’oportunitat de ser els primers en tocar l’animal que el proper diumenge protagonitzarà el Dia des Be.

A la finca hi van fer acte de presència els membres de la Junta de Caixers, encapçalada pel caixer senyor, Simón de Olivar.

El capvespre es va arrodonir amb una bereneta i els primers gins amb llimonada. Tot, perquè quedi ben patent que les festes de Sant Joan ja són aquí.

Dia des Be amb 102 visites i 3 tocs de dol

La comitiva des Be realitzarà un total de 102 visites, una més que l’any passat. Per altra banda, es faran 3 tocs de dol, en record de Dolores Zaforteza de Olives, la mare del batle de Ciutadella i excaixer senyor, José María de Sintas; de Sebastià Campins Bosch, pare de l’amo de sa Canova Vella, Antoni Campins; i de Jaume Gelabert Quetglas, pare del fabioler del matí del dia de Sant Joan, Juanlu Gelabert.

Via menorca.info

Comenta amb el teu Facebook

Santjoanweb.com utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació.