La vetlla que marca la festa

A les vuit i mitja del fosquet es varen obrir les portes de la posada del caixer pagès de migjorn, Miquel Bosch, situada al nombre 51 del carrer Orient. I a partir d’aquella hora, va ser un anar i venir de ciutadellencs i visitants que van voler veure de prop la blancor de la llana del be de Torrentrencadeta, que avui en Pere Pons Serra portarà a les espatlles per tot el poble per anunciar l’arribada de Sant Joan. 

A les primeres hores hi anaren sobretot les famílies amb els fillets, que no es volien perdre per res del món una de les visites santjoaneres que més els hi il·lusiona. I a mesura que entrava la nit anaren venint els joves i no tant joves amb ganes de festa.  

A la posada del caixer pagès no aturaven d’arribar familiars i amics convidats de la casa, i sobre les deu del vespre varen fer acte de presència la  junta de caixers i els fabiolers.     

600

L’anyell va ser venerat durant tot el vespre a la cotxeria del caixer pagès, i va rebre la visita de milers de persones. Les portes varen estar obertes fins ben entrada la matinada, amb una previsió de tancar-les a les tres de la nit, per acabar de vetllar-lo amb la intimitat fins que avui dematí s’engalani el Be amb els flocs de color i l’estel, i estigui així preparat per lluir-lo per tot el poble de Ciutadella. 

La festa es va contagiar fins a altes hores de la matinada per tot el barri. Així, als voltants de la posada on es vetllava l’anyell, els vesins varen obrir les portes de les cases, cotxeries i locals comercials, on no va mancar ni el menjar ni el beure.

Via menorca.info

Comenta amb el teu Facebook

Santjoanweb.com utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació.