Un clam de festa. El Caragol des Born.

La plaça des Born estava atapeïda de gent i daurada pel sol, quan a les 17.50 hores, el fabioler Sebastià Salort hi entrà. Anava seguit dels 106 caixers i cavallers de la tanda d’ahir, que anaren desfilant. La multitud estava engrescada esperant l’entrada del caixer senyor.

Acabava d’entrar a la plaça el cavaller més vell, l’amo en Toni de Son Catlar, quan el caixer senyor Borja Morgades de Olivar es mirà el rellotge, esperant amb sa capellana, Bosco Faner, a l’extrem del carrer Major des Born. Es respirava la tensió. A les 18 hores en punt, el caixer noble inicià la seva carrera seguit del caixer capellà. La gent obri pas i el caixer noble protagonitzà una entrada neta i elegant, amb l’expressió d’alegria a la cara mentre alçava la guindola. Un mar de braços li donaren la benvinguda al mig de la plaça entre ovacions. Just arribar davant la Banda de Música, esclatà el Jaleo a l’hora que el cavall del caixer senyor donava un bot. Se’l veia satisfet d’haver assolit el repte festiu.

343-3

Cos a cos intens

La primera volta amb la música va permetre a la Junta de Caixers que s’estrena expressar-se enmig de la festa dalt cavall. Des del cavaller més jove, Joan Pons, de 12 anys, fins el més vell, Toni Salord, de 76 anys, van demostrar el domini del cavall en el cos a cos amb la multitud. La segona volta, ja sense música, començà devers les 18.15 hores. Un quart d’hora després, en passar el fabioler davant la música, tornà a esclatar el Jaleo. La darrera volta acabà a les 18.50 hores. El primer caragol d’aquest bienni es celebrà amb tota la seva potència festiva i majestuositat, i la pagesia de Ciutadella demostrà ser la duenya i senyora de la plaça des Born.

Via menorca.info

Comenta amb el teu Facebook

Santjoanweb.com utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació.