L’estima a Sant Joan feta lloança. Sant Joan de Missa.

Acabat el Caragol des Born, la qualcada s’enfilà cap el Camí de Sant Joan de Missa per dirigir-se a l’ermita. Les campanes del temple repicaren just veure com arribaven el fabioler i el caixer fadrí al davant. El so del tambor i el fabiol ressonava arreu dels camps, fent visible i emotiu l’origen de les festes de Sant Joan a l’arrel rural de Ciutadella. L’ermita estava esplendorosa, emblanquinada i vestida de gent, en un entorn de tanques de vellut daurat, després de l’època de segar. En arribar, els caixers i cavallers anaren desfilant pel pati de l’ermita saludant i passant davant el bisbe Salvador Giménez i els capellans. Tots els genets de la qualcada descavalcaren, i els cavalls van esperar al pati del darrera de l’ermita, on van poder descansar i beure aigua a les beurades instal·lades per al seu refresc. 

 377

Ja desmuntada, la comitiva s’organitzà en parelles per accedir a peu a l’ermita, deixant el passadís central pel caixer noble i sa capellana, els primers en entrar, seguits protocolariàment per la resta de genets. Acompanyant, el so del fabiol ressonà en les antigues parets de pedra i morter de l’ermita, testimoni dels santjoans dels avantpassats. El fabioler Sebastià Salort protagonitzà la cerimoniosa salutació a l’altar deixant col·locada la bandera.

El caixer capellà, Bosco Faner, va dirigir les vespres, que van ser presidides pel bisbe Salvador Giménez.

Via menorca.info

Comenta amb el teu Facebook

Santjoanweb.com utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació.